Estafette Marathon Rotterdam

Afgelopen zondag was het eindelijk zo ver….ik zou in ons business estafettte team mee gaan doen aan de marathon in Rotterdam! Ik heb mezelf nooit gezien als iemand die goed kan hardlopen, sterker nog…ik vraag me weleens af waarom ik het doe! Maar toen vorig jaar mijn collega vroeg of ik in het team wilde deelnemen, omdat hij zó graag een keer met een team mee wilde doen, kon ik geen nee zeggen!

Ik schrok wel even toen ik me een paar maanden later realiseerde dat ik 10 km zou gaan rennen en op het einde nog eens 2 km naar de finish! Ik had nog nooit in mijn leven verder dan 5 km hardgelopen en dat ging al met ontzettend veel moeite en zonder enig plezier! Aan de andere kant, ga ik graag een sportieve uitdaging aan en wil ik mezelf verbeteren op elk vlak, dus ik besloot dan maar serieus te gaan oefenen!

IMG_3463

Het was niet altijd makkelijk om de hardloop schoenen weer aan te trekken, want eerlijk is eerlijk, ik vind het meestal maar saai. Met muziek of juist zonder muziek, ik kreeg tot en met februari de smaak maar niet te pakken. Ik rende toen ongeveer 8 km in een rondje en deed daar gerust 45 minuten over en kwam helemaal kapot weer thuis. Echter werden de dagen daarna wat zonniger, warmere temperaturen kwamen voorbij en langzaam maar zeker begon ik te genieten van de zonnestralen tijdens het lopen. Ook merkte ik dat hoe meer ik afwissel in de rondjes, hier meer er elke keer weer te zien was. Toen was ik niet meer bezig met rennen, maar juist met de omgeving waar ik was….het werd steeds een beetje leuker!

IMG_5265

Half maart vond ik het echt tijd worden om mezelf eens uit te dagen en hoe dan ook die 10 km aan te tikken. Mijn collega’s deden dit al met gemak en ik had het uberhaupt nog nooit gehaald….oeps tijd om aan het werk te gaan! Ik trok mijn schoenen aan en had met mezelf afgesproken dat ik niet eerder om mocht draaien dan 5 km. Dan wist ik zeker dat ik er ook weer 5 terug zou moeten! Met een warm zonnetje, een rustig bos om in te rennen en wat motiverende woorden via mijn running app had ik opeens 10 km gerend! Ik deed er meer dan een uur over, maar ik had het gehaald en was nog niet eens helemaal uitgeput….

De weken daarna heb ik nog geregeld (lees 1x in de week) gerend en naar mate de wedstrijd dichterbij kwam nogmaals de 10 km proberen te rennen. Het ging me steeds beter af en ook al ben ik elke keer weer met mezelf in gevecht, ik kan het!

marathonstart

Ik ging dan ook vol zelfvertrouwen afgelopen zondag starten. Ik mocht de eerste 10 km starten en wat was het leuk! De sfeer, het fanatieke publiek, de andere lopers, de muziek en het zonnetje, ik heb genoten van alles…..en guess what?

Ik heb de 10 km binnen de 54 minuten gelopen!

Ik kan het zelf nog amper geloven…maar het ging zo lekker zondag. Ook mijn teamleden hebben het zó goed gedaan! Ondanks de hitte hebben we allemaal het tempo gelopen dat we wilden (of sneller ;)) Trots op ons team!

IMG_5282

Ik kreeg gelijk de vraag of ik volgend jaar de halve marathon wil doen….heel eerlijk, ik moet er niet aan denken! Niks voor mij, dit was genoeg….maar ik heb zóveel respect voor de mensen die gelopen hebben, echt een top prestatie!

IMG_5295

1 gedachte op “Estafette Marathon Rotterdam”

Geef een reactie