Personal Body Plan, wat is het?

Zoals de meeste van jullie misschien wel weten, ben ik een fan van Personal Body Plan! Ik ben zelf bijna 2 jaar geleden gestart en inmiddels werk ik al meer dan een jaar als lifestyle coach bij het bedrijf! Super leuk om te doen, wellicht is het iets wat je via social media weleens voorbij hebt zien komen…misschien twijfel je….misschien heb je vragen? Om die reden hier wat meer uitleg!

Wat is Personal Body Plan en hoe werkt het?
Personal Bodyplan is een gepersonaliseerd plan om ervoor te zorgen dat jij #debesteversievanjezelf kunt worden. Naast een trainingsschema, gericht op jouw doelen, krijg je een persoonlijke life-style coach toegewezen. Deze coach gaat jou 6 maanden begeleiden met je PBP en staat 24/7 voor je klaar. Tevens kan je inloggen op de website of via de app waar alle informatie die je nodig hebt beschikbaar is.

Personal Bodyplan werkt met 4 kernelementen:

  • gedrag
  • voeding
  • training
  • herstel

Deze vier elementen komen gedurende 6 maanden dagelijks voorbij.

PBP

GEDRAG – de beste versie van jezelf
Tijdens de dagelijkse gedragslessen word je stap voor stap begeleid om je huidige gedrag te veranderen om jouw, vooraf bepaalde, doel te kunnen behalen. Je leert onder andere om te gaan met je omgeving, hoe je voor te bereiden op onverwachte situaties, gewoontes af- of juist aanleren en je leert dat dit hele proces geen dieet is maar een nieuwe levensstijl. Door deze lessen en bijbehorende challenges krijgen jij en je coach meer inzicht in je levensstijl en mindset. Met deze informatie kan je dan nog gerichter naar je gewenste resultaat toewerken.

VOEDING – consistentie is de sleutel tot succes
Calorieën tellen is niks voor mij, gelukkig hoeft dat ook niet met pbp. Binnen pbp zijn er meerdere manieren hoe jij je voedsel kan tracken. Ik gebruik de ‘handpalm methode’ waardoor ik de grote van mijn porties afmeet aan de grote van mijn hand. Echter kan je ook je voedsel per gram invoeren en de bijbehorende calorieën tellen. Naast kennis over voeding binnen de gedragslessen is er ook een enorme lijst beschikbaar met ingrediënten die jou precies vertellen wat wel en niet binnen jouw plan past. Je krijgt dus geen samen gestelde recepten per eetmoment, die kan je geheel zelf bedenken en samenstellen aan de hand van die lijst. Om het nog makkelijker te maken staan er honderden voorbeeldrecepten online die je kan gebruiken. Mocht je geen inspiratie hebben om te koken, helpen zij je op weg!

TRAINING – het is een verandering van je lifestyle
Binnen het element training ga je vooral aan de slag met krachttraining. Ik was bekend met cardio, verschillende klasjes en bootcamp, maar krachttraining was voor mij nieuw. Aan de hand van schema’s in je app ga je 3 tot 4 per week aan de slag in de sportschool. Elke training is voorzien van duidelijke uitleg en instructievideo’s die je helpen alles correct uit te voeren. In de app kan je de training gelijk invullen zodat je volgende keer kan zien wat je de laatste training gedaan hebt. Het is even wennen in het krachthok, maar geloof me, je raakt er langzaam aan verslaafd!

HERSTEL – ontspanning is net zo belangrijk als inspanning
Veel mensen begrijpen niet dat je voldoende rust moet nemen om je lichaam de kans te geven te herstellen. Pas als je goed herstelt kan je optimaal profiteren van je inspanningen. Binnen PBP wordt je herstel gemeten door onder andere je slaapkwaliteit te meten en onderscheid te maken tussen actieve hersteldagen en rustdagen. Bij actief herstel ga je nog iets actiefs doen zoals wandelen, fietsen of yoga. Bij rustdagen geef je je lichaam even de tijd om te herstellen. Door die twee dagen goed in te plannen en te combineren naast je trainingen, ben je 6 dagen in de week actief bezig.
-Bron: www.personalbodyplan.nl-

FullSizeRender2

Ik en mijn Personal Body Plan
Inmiddels ben ik alweer enige tijd bezig met mijn personal bodyplan. Ik ben via dit plan verslaafd geraakt de sportschool en aan hoe sterk je kan worden als je consequent traint! Inmiddels ben ik zo ver met het plan dat ik ook andere methodes buiten PBP uit probeer om te zien wat het beste mijn lijf past, maar veel dingen zoals de training blijf ik braaf volgen!

De kennis in voeding en het bewust eten is iets waar ik steeds meer van geniet. Heb ik zin in iets zoets, dan pak ik snel wat fruit. Heb ik zin in chocolade, dan maak ik de befaamde beltsander brownie en als ik echt een keer gek wil doen…dan doe ik dat gewoon, het draait allemaal om balans!

 

 

Nieuwsgierig geworden? Neem gelijk een kijkje bij PBP!
Wil je starten en mij als coach? Kijk dan op mijn profiel.
Gelijk starten met €15 korting? Gebruik dan de code: DGRSPFWLJF

 

PS….deze blog heb ik een tijdje terug geschreven voor love2workout.nl neem ook daar eens een kijkje!

 

 

Geef een reactie