Gezond aan de gourmet!

Follow my blog with Bloglovin

VROLIJK PASEN!!

Jaa het is alweer Pasen…leuk he? Afgelopen week gaf ik jullie al wat tips over wat er zoal aan kcal in paaseietjes zit…dit keer leg ik je uit hoe je een avondje gourmetten kan overleven!

Gourmetten, volgens mij dan we dat allemaal wel eens gedurende de feestdagen….of het nou Pasen, Pinksteren, Sinterklaas of Kerst is…de schappen liggen vol met die kleine schattige stukjes vlees en alle bij behorende producten!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ik kom zelf uit een familie waar het gourmetstel geregeld uit de kast wordt getrokken en sinds een paar jaar komen er jaarlijks vrienden over de vloer om een vorkje mee te prikken. Ook dit jaar…over een paar uur staan er weer 8 man voor de deur om de gourmetplaten vol te gooien met vlees, groente, vis en nog meer lekkers…

Ik merkte tijdens het coachen van mijn deelnemers van Personal Body Plan dat mensen die proberen wat kilo’s kwijt te raken, enorm op zien tegen gourmetten. Daarom dacht ik, hé laat ik eens wat tips op een rijtje zetten zodat je gewoon lekker mee kunt doen aan tafel, zonder je gelijk schuldig te voelen.

Wat kan je beter wel doen?

 • Mager vlees/kip/vis eten, je kan het ook gerust gemarineerd eten
 • Veel groente mee bakken! Dit kan je onbeperkt eten en zorgt snel voor een verzadigd gevoel.
 • Salade maken….wellicht is het standaard om friet of stokbrood op tafel te hebben staan, maar waarom geen verse salade?
 • Magere sausjes maken…en een eetlepel standaard cocktail saus zit al snel 49kcal…waarom maak je niet zelf een lekker sausje?
 • Eitjes bakken….handje groente, beetje ei er overheen en je hebt een eiwitrijk maaltje met lekker veel groente!
 • Overdag al rekening houden met je avond eten…dus eet overdag licht en mager zodat je wat meer speling hebt in de avond.
 • Eet tot je 80% vol zit, ga niet door tot je een knoopje van je broek los moet maken, maar stop op tijd.
 • Drink veel water, zo blijf je goed gehydrateerd in de warme kamer en voel je je ook eerder verzadigd

Wat kan je beter niet doen?

 • Vermijd producten zoals spek, kaas, kruidenboter en vette sausjes. Zonder dat je het door hebt, pak je dit meerdere keren op de avond en eigenlijk is het puur vet!
 • Stokbrood en friet zijn er vaak ook, pak gerust, maar met mate!
 • Let op met alcohol! Vaak is het warm in de kamer waardoor je meer en sneller gaat drinken. Doe je dit met alcohol, dan ben je zó 400 kcal verder alleen al aan een drankjes.

Uiteindelijk draait het om de gezelligheid, dus neem ook een stokbroodje en een glas wijn…maar alles draait om balans! Geniet, maar geniet met mate…

Ik wens je in elk geval veel plezier!
Heb jij nog goede tips? Laat ze dan hieronder achter…

-x-

PS. volg je me ook al via facebook? Dan hoef je nooit meer een update te missen!

Geef een reactie