Van stevige student naar sportieveling!

Veel mensen die mij in de afgelopen jaren hebben leren kennen, denken en zeggen geregeld dat ik “geluk heb met zulke genen” en denken dat ik alles kan eten wat los en vast zit. Zeker op mijn werk krijg ik vaak te horen dat ik “een mooi figuurtje heb, maar dat dat logisch is op mijn leeftijd“….nou laat ik jullie even uit de droom helpen, het figuur wat ik nu heb, heb ik keihard voor moeten werken! Trouwens…dat doe ik nog steeds elke dag. Afgelopen jaren heb ik mezelf een lifestyle aangeleerd die bij me past en die ik leuk vind, maar dit was in het verleden wel anders.

Oké laten we eerlijk zijn, ik was nooit een ‘dik’ kind of iemand met overgewicht, maar in de puberteit begonnen toch wat meer rondingen te komen dan ik wellicht zou willen. Vooral tijdens mijn studententijd zijn de nodige kilo’s erbij gekomen. Op dat moment niet erg, en achteraf gezien ben ik blij dat ik ervan genoten heb, maar in die 5 jaar ben ik toch wel een kilo of 15 aangekomen denk ik…oeps!

2013 vs 2015
2013 vs 2015

Toen ik eenmaal uit het studentenleven was, gingen de kilo’s er langzaam vanaf simpelweg door te gaan bewegen….heerlijk! Totdat ik een fulltime baan kreeg. De eerste maanden was ik kapot als ik thuis kwam en wilde ik niks anders dan op de bank hangen. Vervolgens ging ik samenwonen…super leuk, maar ook daardoor kwamen de kilo’s er weer snel bij. Mijn lief had elke avond een glas wijn en kaasplank klaar staan om nog vóór het eten even lekker te borrelen. Tja dan gaat het gewoon hard!

Na de feestdagen in december was ik er zó klaar mee. De kilo’s waren weer terug, mijn darmen protesteerden steeds vaker én mijn kleren gingen weer strakker zitten. Er MOEST wat gebeuren en dit keer serieus!

Ik schreef me weer in bij de sportschool, begon weer langzaam met hardlopen en ging me langzaam verdiepen in voeding. Online heb ik uren zitten lezen over voeding zodat ik ook daarin stappen kon gaan maken. En guess what? De kilo’s gingen langzaam maar zeker omlaag, ik kreeg meer energie en ik had weer lol in sporten!

Na 1,5 jaar besloot ik me in te schrijven bij Personal Body Plan. Ik wilde gerichter gaan trainen in het krachthonk en nog meer informatie over de juiste voeding. Onder begeleiding van mijn coach gingen ook hier de kilo’s langzaam maar zeker eraf. Uiteindelijk heb ik hier zoveel geleerd en heeft het mij zó gemotiveerd dat ik zelf inmiddels al bijna 1,5 jaar mensen coach. Je kan wel zeggen dat ik van mijn hobby deels mijn werk heb gemaakt..  🙂

Oktober 2015 ben ik begonnen met een nieuwe baan binnen de RET in Rotterdam. Hier kreeg ik te maken met onregelmatige diensten en voornamelijk zittend werk! Pffff was dat even een aanslag op mijn lichaam. Ik merkte gelijk dat mijn energie flink schommelde en dat ik een stuk minder aan bewegen toe kwam. Sporten ging prima, maar de rest van de dag zat ik op mijn stoel, letterlijk stil. Mijn progressie ging dus even wat minder en daar baalde ik flink van. Ik was even helemaal klaar met werken, sporten, eten voorbereiden en een paar uur slapen. Je kan gerust stellen dat ik even een fit-dip had…

2015-10-06 10.26.07
20011 vs 2015

Het was dus tijd voor wat nieuwe energie en iemand die me daarbij ging helpen….ik ben daarom binnen gestapt bij Health Advies Breda. Hier ben ik samen met coach Zwier begonnen aan een voedingsplan om steeds een stapje verder te komen….dit werkt tot nu toe erg goed. Stap voor stap kom ik dichter bij mij doel, ik ben niet meer vermoeid tijdens mijn diensten en sinds ik er werk nog geen kilo aangekomen.

Ook qua sporten gaat het nog lekker…ik wissel mijn krachttraining af met dingen die ik leuk vindt zoals kickboksen, body combat en hardlopen. Op die manier blijf ik ook gemotiveerd, omdat ik er lol in heb.

2017-03-07 11.14.17

 

Zoals je hier kunt lezen had ik afgelopen April mijn doel behaald, net voor ik op vakantie ging. Daar heb ik 3 jaar lang keihard voor moeten werken….met vallen en opstaan en vooral met veel commentaar uit mijn omgeving. Gelukkig durf ik tegenwoordig voor mezelf te kiezen en trek ik me minder aan il_340x270.1068961193_cznxvan wat mensen ervan vinden.  Het is mijn leven en dit maakt mij gelukkig.

 

Zit jij dus even in een dip of wil je gaan beginnen om fitten te worden? DOEN!
Het is misschien soms keihard vallen, maar dat is niet erg, als je maar weer opstaat!

-x-

Geef een reactie