Waar een wil is…

Ik baal, ik baal enorm!

Maandagochtend werd ik wakker met ontzettend veel pijn rond mijn linker schouderblad. Ik kon niet precies uitleggen waar het zat en hoe het voelt, maar het werd elk uur een beetje erger.

Ik dacht “ach, ik heb vast een foute beweging gemaakt en het is morgen waarschijnlijk weer over”. Ik besloot mijn krachttraining om te ruilen voor een rondje hardlopen, een paracetamol te nemen en op tijd naar bed te gaan.Vaak is dat een remedie die voor bijna alles werkt.

pijn

Echter bleek dinsdagochtend het tegenovergestelde….serieus, ik kon met moeite mezelf aankleden en sturen in mijn auto! AUW! Na een kort bezoekje aan de huisarts bleek dat ik een slijmbeursontsteking rond mijn schouder heb! Wat? En nu?

Rust nemen en pijnstillers…dat schijnt de uitkomst te zijn. Alleen dit rust nemen nou niet echt in mijn plan…ik was nét weer lekker bezig met mijn krachttraining en dat gaat komende 2 weken in elk geval niet gebeuren!

Ik zal het eerlijk toegeven…ik BAAL, echt enorm! Ik wil helemaal niet stil zitten en uit verschillende hoeken heb ik vernomen dat ik hier voorlopig nog niet vanaf ben. Waarschijnlijk wel van de pijn, maar daarna is het weer heel langzaam, héél rustig opbouwen.

DAMN…wat nu?

Tja… je kan zo’n situatie aangrijpen om lekker 2 weken op je luie reet te gaan zitten op het terras met een wijntje, maar dat gaat me natuurlijk nooit dichter bij mijn doel brengen. Ik heb besloten om daarom te bekijken naar de dingen die ik wél kan in plaats van de dingen die niet kunnen!

Processed with VSCO with a6 preset

Makkelijker gezegd, dan gedaan…I know…maar waar een wil is, is een weg! Toevallig kwam ik ook bovenstaande quote van Renate tegen op instagram en eigenlijk motiveerde het weer gelijk!

Komende weken ga ik dus even de focus op de volgende punten leggen:
– Stappen per dag ga ik verhogen van 8.000 naar minimaal 12.000 #cardio
– Gewichten tillen is niet handig, maar oefeningen voor mijn benen zonder gewicht kan best. Dus elke dag 15 min benen trainen..
– Fietsen en skeeleren is leuk en actief…met dit weer zeker geen straf, dus gaan we doen!
– Goed, gezond en iets minder kcal eten dan afgelopen tijd.
– Elke dag met een glimlach opstaan en dankbaar zijn voor wat ik wél allemaal kan!

Ik heb gisteren mijn eerste rondje op skeelers sinds 15 jaar gedaan…haha niet echt soepel nog, maar stiekem was het wel weer heel leuk om te doen!

Zoals je ziet is er altijd een mogelijkheid om te blijven bewegen…het is echter een keuze die je maakt! Ik ben heel benieuwd hoe jullie zo’n situatie zouden aanpakken…laat het me weten in de comments.

-x-

Geef een reactie