Lifestyle, Slaap

5 tips om sneller in slaap te vallen

Heb je moeite om in slaap te vallen ook al ben je soms heel erg moe? Persoonlijk kan ik er erg slecht tegen als het niet lukt om slaap te vallen, en het schaapjes tellen helpt mij dan ook niet! Daarnaast kan een slechte nachtrust ook veel invloed uitoefenen op je humor en alle keuzes die je op een dag maakt.

Aangezien ik door mijn wisselende diensten op mijn werk vaak moe ben en toch niet gelijk in slaap val…ben ik me gaan verdiepen in slaap. Ik heb een geweldig boek gelezen welke mij van erg goede tips en strategieën heeft voorzien. Niet alleen om in slaap te vallen maar ook om kwalitatief beter te slapen….binnenkort een uitgebreide blog hierover, maar voor nu 5 makkelijke en snelle tips die je kunnen helpen!

 1. Vermijd ‘blauw licht’
  Probeer 60 tot 90 minuten voordat je naar bed gaat niet meer op je smartphone, tablet of tv te kijken. Het blauwe licht wat hierdoor wordt uitgestraald zorgt ervoor dat je lichaam minder van het stofje melatonine aanmaakt, welke zorgt dat je lichaam zich gaat voorbereiden op slaap.
 2. Zorg voor een donkere kamer
  Ons lichaam absorbeert licht niet alleen door de ogen maar ook via de huid. Zodra dat licht binnenkomt, gaan onze hormonen aan het werk en bereiden je lichaam voor op het wakker worden in plaats van slapen. Zorg dus altijd dat het zo donker mogelijk in je kamer is…hoe minder licht van buitenaf, hoe beter je zult slapen.
 3. Zorg dat je lichaam afkoelt
  In je slaap koelt je lichaam af. Door ervoor te zorgen dat dit makkelijk gaat, stimuleer je je slaap. Denk hierbij aan het open zetten van een raam, een glas koud water drinken of juist een warme douche nemen. Dat laatste klinkt misschien een beetje gek, maar door de warme stralen gaan je bloedvaten openstaan en koel je af!
 4. Sport niet nét voor het slapen
  Door te sporten warmt je lichaam op en komen er ook diverse hormonen vrij die je lichaam een boost geven. Adrenaline en endorfine zorgen er in dit geval voor dat je nog niet in slaap komt. Door eerder op de dag of avond te sporten, krijgt je lichaam de kans om af te koelen en tot rust te komen.
 5. Schrijf alles op
  Ben je iemand die snel gaat piekeren in bed? Of komen er 20 dingen in je op die niet mag vergeten of nog moet doen? Schrijf ze op! Klinkt misschien suf of stom, maar het werkt. Op die manier kan je het niet vergeten en hoeven je hersenen er gedurende de nacht niet meer mee bezig te zijn. Leg een blocnote en pen (nee niet je telefoon, blauw licht, weet je nog?) naast je bed, zodat je altijd iets kan opschrijven als het in je op komt.

Hopelijk zorgen deze tips dat jij volgende keer nét wat sneller in slaap valt!
Binnenkort van mij een uitgebreide blog over alle tips vanuit dit boek.

Ik zou zeggen, lees het alvast zelf even, want iedereen heeft hier baat bij!

Slaap lekker!

-x-

 

2 gedachten over “5 tips om sneller in slaap te vallen”

 1. Zelf val ik vaak super snel in slaap, maar er zitten ook genoeg nachten tussen dat ik echt ga liggen nadenken, piekeren en hier niet zomaar mee kan stoppen dan. Super goede tips!! Ik denk ook heel herkenbaar voor velen.
  Het lijkt me super tof als je ook even op mijn net nieuwe blog wil kijken en zou willen terug volgen! 🙂
  Xx, Laura

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s